Cocktail

Zombie

De zombiecocktail ontstond in de Amerikaanse restaurantketen Don the Beachcomber, die Polynesische themarestaurants en kroegen exploiteerde. De eigenaar, Donn Beach, zou bij een vriend geëxperimenteerd hebben met verschillende cocktailrecepten. Na het drinken van een paar glazen met deze combinatie zou hij zich één of twee dagen een zombie hebben gevoeld.

Zombie

Ingrediënten:

  • 40ml witte rum
  • 40ml donkere rum
  • 30ml sinaasappelsap
  • 30ml ananassap
  • 15ml limoensap
  • 15ml grenadine siroop
  • 1theelepel suikersiroop
  • IJs
  • Sinaasappelschijfje
  • Kers

Benodigdheden:

  • Cocktailshaker
  • Strainer (zeefje)
  • Roerstaafje
  • Hurricaneglas of stevig glas

Bereidingswijze:

Vul de cocktailshaker met ijsblokjes. Voeg alle ingrediënten zoals de rum, het sinaasappelsap, ananassap, en de suikersiroop ook toe aan de shaker. Sluit de shaker goed af en schud krachtig gedurende ongeveer 15 seconden om alle ingrediënten goed te mengen en de drank te koelen. Vul je glas met ijsblokjes. Giet de inhoud van de shaker door een strainer in het glas. Garneer je Zombie cocktail met een sinaasappelschijfje en een kers. Plaats een roerstaafje om het drankje voorzichtig te roeren om de smaken te mengen terwijl je ervan geniet.

Houd er rekening mee dat de Zombie cocktail behoorlijk sterk is vanwege de combinatie van verschillende soorten rum. Geniet dus verantwoordelijk en wees bewust van de alcoholinhoud.

bacardi witte rum
Klik op de foto’s om te bestellen
bacardi donkere rum