Cocktail,  Kerst

Winter Spiced Old Fashioned

Een Winter Spiced Old Fashioned is een heerlijke variatie op de klassieke Old Fashioned-cocktail, perfect voor de koude winteravonden. Hier is een recept om je te helpen deze verwarmende en smaakvolle cocktail te maken:

Winter Spiced Old Fashioned

Voor 1 persoon

Ingrediënten:

  • 60 ml Whiskey
  • 15 ml ahornsiroop
  • 2 druppels Angostura-bitters
  • 1 sinaasappelschil (voor garnering)
  • IJs (liefst een bal)
  • Kruidnagel en kaneelstokje (optioneel, voor extra winterse smaak)

Benodigdheden:

Bereidingswijze:

Om de perfecte Winter Spiced Old Fashioned te maken, plaats je een groot ijsblok in het tumblerglas. Dit voorkomt overmatige verdunning van de cocktail maar zorgt wel voor een geleidelijke koeling. Giet de bourbon over het ijs, gevolgd door de ahornsiroop voor die heerlijke warme ondertoon. Maak de smaak compleet met 2-druppels Angostura-bitters voor die kenmerkende Old Fashioned-smaak. Roer de ingrediënten langzaam met je barlepel door elkaar. Dit proces helpt de smaken te vermengen zonder het ijs te veel te breken, wat resulteert in een zijdezachte textuur. Voeg een dunne reep sinaasappelschil toe aan de cocktail. Zorg ervoor dat je geen bittere witte delen meeneemt. Als je op zoek bent naar extra winterse flair, voeg dan nog een kruidnagel en een kaneelstokje toe.

Whiskey
Klik op de foto om te bestellen

Deze cocktail is niet alleen een traktatie voor de smaakpapillen, maar ook een uitnodiging om te ontspannen en te genieten van de warmte van het seizoen. Of je nu bij het haardvuur zit of een feestelijke bijeenkomst hebt, deze Winter Spiced Old Fashioned is gegarandeerd een hit. Proost op gezellige avonden en heerlijke momenten met vrienden!