Cocktail

Watermelon Martini

De oorsprong van de Watermelon Martini is niet zo duidelijk maar het is een moderne variant van de traditionele martini met een twist van watermeloen. Martini’s zelf hebben een lange geschiedenis en zijn ontstaan in de 19e eeuw. De Watermelon Martini, zoals we die vandaag kennen, is waarschijnlijk ontstaan in de moderne cocktailcultuur, ergens in de late 20e of begin 21e eeuw. Hij heeft heel snel aan populariteit gewonnen vanwege zijn heerlijke en verfrissende smaak.

Watermelon-Martini-

Voor 1 persoon

Ingrediënten:

  • 60 ml wodka
  • 30 ml watermeloenpuree
  • 15 ml vers limoensap
  • 15 ml eenvoudige siroop *
  • IJsblokjes
  • Watermeloenpartje of schijfje en muntblaadjes voor garnering

Benodigdheden:

Bereidingswijze:

Leg het martini glas in de vriezer

Begin met het maken van de watermeloenpuree. Snijd een stuk verse watermeloen in blokjes en blend deze tot een gladde puree. Zeef de puree om eventuele zaden te verwijderen. Gebruik 30 ml van de watermeloenpuree voor de cocktail. Pak een cocktailshaker en vul deze met ijsblokjes. Doe de wodka, watermeloenpuree, limoensap en siroop in de shaker. Sluit de shaker goed af en schud krachtig gedurende ongeveer 10-15 seconden tot de cocktail goed gekoeld is. Giet de cocktail door een strainer in een gekoeld martini glas. Garneer met een schijfje watermeloen of een partje watermeloen en een paar muntblaadjes. Serveer de Watermelon Martini direct en geniet van deze verfrissende zomerse cocktail!

Wodka
Klik op de foto om te bestellen

*eenvoudige siroop maken = gelijke delen suiker en water verwarmen en roeren tot de suiker is opgelost, en vervolgens af laten koelen