Cocktail,  Shotje

Stroopwafel Shot

Voor degenen die op zoek zijn naar een decadente traktatie, biedt de Stroopwafel Shot een heerlijke mix van romige Tia Maria, zoete stroopwafellikeur en luchtige slagroom, gegarneerd met een vleugje koek-kruiden. Deze shot is niet alleen een genot voor de smaakpapillen, maar ook een visueel spektakel met zijn prachtige laagjes en smaakvolle afwerking.

Stroopwafel Shot

Voor 1 persoon

Ingrediënten:

  • 25 milliliter Tia Maria
  • 15 milliliter stroopwafellikeur
  • 20 milliliter ongeklopte slagroom
  • koek- en speculaaskruiden
  • (kristal)suiker

Benodigdheden:

Bereidingswijze:

Zet een shotglas klaar en giet hier voorzichtig de Tia Maria in. Dit zal de basis vormen van het shot en zorgt voor een diepe, rijke smaak. Neem de cocktailshaker en voeg hier 10ml ongeklopte slagroom en de stroopwafellikeur aan toe. Schud de ingrediënten krachtig om ze goed te mengen en een romige massa te creëren.

Pak een theelepeltje en houd deze met de bolle kant naar boven net boven de Tia Maria in het shotglas. Schenk het mengsel voorzichtig over de bolling van de theelepel bij de Tia Maria. Op deze manier worden prachtige laagjes gevormd, wat visueel aantrekkelijk is. Het zorgt ook voor een interessante smaakervaring. Klop de slagroom met een beetje suiker tot deze licht en luchtig is. Doe de geklopte slagroom vervolgens in een spuitzak om een mooie toef op het shotje te maken. Bestrooi het geheel tenslotte met een vleugje koek-kruiden voor een extra smaakdimensie en een feestelijke finishing touch.

    Met zijn verrukkelijke combinatie van smaken en texturen is de Stroopwafel Shot een ware traktatie voor de zintuigen. Geniet van elke slok!

    Klik op de foto’s om te bestellen