Cocktail,  Shotje

Split-ijsje Shot

Heb je ooit gedroomd van het genieten van je favoriete zomertraktatie in de vorm van een verfrissend shotje? Wel, je dromen worden werkelijkheid met dit eenvoudige recept voor een Split-ijsje shotje. Met een combinatie van sinaasappelsap, slagroom, Licor 43 en een vleugje suiker, zal dit shotje je smaakpapillen betoveren en je verlangen naar de zomer aanwakkeren.

Split-ijsje Shot

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 135 milliliter versgeperste sinaasappelsap
  • 100 milliliter slagroom
  • 40 milliliter Licor 43
  • 1 theelepel (poeder)suiker
  • IJsblokjes

Benodigdheden:

Bereidingswijze:

Doe de slagroom in een kom, klop de slagroom met de suiker tot een lobbige massa. Deze zal de perfecte textuur toevoegen aan je shotje en de zoete toets versterken. Schenk de Licor 43 in de cocktailshaker en voeg een handvol ijsblokjes toe, Voeg daar het versgeperste sinaasappelsap bij. (Giet dat je eerst door een zeefje om eventuele pulp te verwijderen). Als laatste voeg je een eetlepel van de geklopte slagroom toe aan de shaker. Sluit de cocktailshaker goed af en schud krachtig gedurende enkele seconden. Door te schudden, worden de ingrediënten perfect gemengd en ontstaat er een romig, verfrissend mengsel.

Schenk het mengsel vervolgens voor driekwart vol in de shotglaasjes. Laat wat ruimte bovenaan over voor de laatste touch van de slagroom. Vul de rest van de shotglaasjes voorzichtig met de overgebleven geklopte slagroom. Deze laatste laag voegt niet alleen een romige textuur toe, maar geeft ook een prachtige presentatie aan je Split-ijsje shotjes.

Plaats de shotglaasjes op een dienblad en serveer ze direct aan je gasten. Geniet van de verfrissende smaak.

Profiteer van deze aanbieding