Spaanse cocktails

Spaanse cocktails

Je hebt net een heerlijke vakantie gehad in een van de bruisende steden van Spanje, of je bent naar een van de prachtige kustgebieden van Spanje geweest. Overdag lekker ontspannen op het strand of genieten van de watersportactiviteiten. 's Avonds genoten van de mediterrane keuken en 's nachts lekker het bruisende nachtleven in. Wat heb je daar genoten van die verrassende cocktails

Het was een fantastische vakantie vol met onvergetelijke ervaringen. Maar nu is het weer voorbij. Om dat heerlijke vakantiegevoel nog iets langer vast te houden kun je jezelf  trakteren op een aantal heerlijke Spaanse cocktails.

Hier zijn enkele bekende Spaanse cocktails:

  1. Sangria: Waarschijnlijk de meest bekende Spaanse cocktail, sangria is een verfrissende mix van rode wijn, verse vruchten (zoals sinaasappel, citroen, appel en/of perzik), een scheutje brandy of likeur, suiker en soms een bruisend element zoals spa rood. Het wordt vaak geserveerd in een groot glas of karaf met veel ijs.
  2. Tinto de Verano: Een populaire zomerse drank in Spanje, vergelijkbaar met sangria, maar eenvoudiger. Tinto de Verano is een mix van rode wijn en een frisdrank zoals Sprite, Fanta of Casera (een Spaanse frisdrank). Het is een verfrissende en minder alcoholische optie dan sangria.
  3. Agua de Valencia: Deze cocktail komt oorspronkelijk uit Valencia en is gemaakt van cava (Spaanse mousserende wijn), sinaasappelsap, wodka en een scheutje gin. Het is een heerlijke en sprankelende cocktail, perfect voor speciale gelegenheden.
  4. Rebujito: Een populaire cocktail in Andalusië, vooral tijdens de Feria (het jaarlijkse feest). Rebujito bestaat uit manzanilla sherry (of een andere droge sherry) gemengd met een frisdrank, meestal Sprite of 7-Up. Het is een licht, verfrissend en licht alcoholisch drankje.
  5. Kalimotxo: Een eenvoudige en populaire mix in Baskenland en andere delen van Spanje. Kalimotxo wordt gemaakt door gelijke delen rode wijn en cola te mengen. Hoewel het misschien een ongewone combinatie lijkt, is het verrassend lekker en verfrissend.
  6. Mojito: Hoewel oorspronkelijk uit Cuba, is de mojito in heel Spanje populair geworden. Het is gemaakt van witte rum, muntblaadjes, limoensap, suiker en bruisend water. Het is een verfrissende en klassieke cocktail die perfect is voor warme zomerdagen.

Of je nu kiest voor de klassieke sangria, of een van de andere Spaanse cocktails, ze zullen je zeker weer betoveren met hun smaken en je nog even terug brengen naar die heerlijke Spaanse vakantie. Salud!