Singapore sling
De Singapore Sling is een cocktail die naar verluidt is ontstaan in het begin van de 20e eeuw, rond 1915, in het beroemde Raffles Hotel in Singapore. De originele receptuur van de Singapore Sling is echter verloren gegaan en er zijn door de jaren heen verschillende versies van de cocktail ontstaan.
Voor 1 persoon
Ingrediënten:
- 120 ml ananassap
- 30 ml gin
- 15 ml cherry brandy
- 15 ml vers geperst limoensap
- 10 ml grenadine
- 7,5 ml Triple Sec likeur
- 7,5 ml Benedictine likeur
- Een scheutje Angostura-bitter
Benodigdheden:
- IJs
- Cocktailshaker
- Zeefje
- Hurricaneglas
- Stukje ananas voor garnering
Bereidingswijze:
Vul de cocktailshaker met ijs. Voeg de gin, cherry brandy, triple sec, benedictine, ananassap, limoensap, grenadine en de Angostura-bitter toe. Schud ongeveer 15 seconden krachtig om alle ingrediënten goed te mengen en te koelen. Vul een hurricaneglas met ijsblokjes. Giet de inhoud van de shaker door een zeefje in het glas om eventuele stukjes fruit tegen te houden. Garneer met een stukje verse ananas. Serveer en geniet ervan!