Cocktail

Sgroppino

Sgroppino is ontstaan in een klein plaatsje in de Noord-Italiaanse regio Veneto. Sgroppino wordt gemaakt met een sorbet van uiteraard Italiaans citroenijs met wodka of grappa. Er is ook nog een variant die misschien bekender is en dat is de Sgroppino met Italiaanse mousserende witte wijn (prosecco). In plaats van limoen- of citroenijs wordt ook wel vanille-ijs of met de Italiaanse likeur limoncello gebruikt.

Sgroppino

Voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 2 of 3 bolletjes citroensorbet ijs
  • 90 ml prosecco
  • 30 ml wodka
  • Verse muntblaadjes voor garnering

Benodigdheden:

  • Blender

Bereidingswijze:

Zorg ervoor dat alle ingrediënten goed koud zijn voordat je begint. Doe de champagneglazen of de cocktailglazen enkele minuten in de vriezer om de glazen goed koud te maken.

Doe de wodka, de prosecco en het sorbetijs in de blender en mix alles door elkaar tot er een mooie romige massa ontstaat. Haal de gekoelde glazen uit de vriezer, en giet de mix daar voorzichtig in. Garneer de Sgroppino met een paar verse muntblaadjes voor een vleugje extra aroma.

Geniet van je verfrissende Sgroppino!

Prosecco
Wodka

Klik op de foto om te bestellen