Cocktail

Sgroppino

Sgroppino is ontstaan in een klein plaatsje in de Noord-Italiaanse regio Veneto. Sgroppino wordt gemaakt met een sorbet van uiteraard Italiaans citroenijs met wodka of grappa. Er is ook nog een variant die misschien bekender is en dat is de Sgroppino met Italiaanse mousserende witte wijn (prosecco). In plaats van limoen- of citroenijs wordt ook wel vanille-ijs of met de Italiaanse likeur limoncello gebruikt.

Sgroppino

Voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 2 of 3 bolletjes citroensorbet ijs
  • 90 ml prosecco
  • 30 ml wodka
  • Verse muntblaadjes voor garnering

Benodigdheden:

Bereidingswijze:

Voordat je aan de slag gaat, zorg ervoor dat al je ingrediënten goed gekoeld zijn. Plaats de champagneglazen enkele minuten in de vriezer om ze lekker koud te maken. Het is belangrijk om de Sgroppino te serveren in gekoelde glazen om de verfrissende ervaring te maximaliseren. Laten we aan de slag gaan met het maken van deze verleidelijke cocktail. In een blender combineer je de volgende ingrediënten: wodka, prosecco en sorbetijs. Mix alles grondig totdat je een romige massa hebt gevormd. Haal de gekoelde glazen uit de vriezer en giet de mix voorzichtig in elk glas. Het is belangrijk om voorzichtig te gieten om te voorkomen dat de bubbels te snel verdwijnen. Als finishing touch voeg je een paar verse muntblaadjes toe bovenop elke Sgroppino. Deze subtiele toevoeging geeft een vleugje extra aroma en verfrist de smaakpapillen nog meer.

En daar heb je het, jouw perfecte verfrissende Sgroppino is klaar om van te genieten! Neem een slokje en laat je meenemen op een reis van smaakexplosies.

Dus waar wacht je nog op? Haal de ingrediënten in huis, volg deze eenvoudige stappen en trakteer jezelf op een verfrissende Sgroppino. Proost!

Prosecco
Wodka

Klik op de foto’s om te bestellen