Cocktail

Paloma Cocktail

De Paloma cocktail is een verfrissende drank die zijn oorsprong heeft in Mexico. Hoewel de precieze oorsprong van de Paloma enigszins vaag is, wordt aangenomen dat de cocktail in de eerste helft van de 20e eeuw in Mexico is ontstaan.

Paloma Cocktail

Voor 1 persoon

Ingrediënten:

  • 120 ml grapefruitsap
  • 60 ml tequila
  • 15 ml vers limoensap
  • Sodawater
  • Zout (voor het randje van het glas)
  • Partje grapefruit en/of limoen

Benodigdheden:

  • Mooi glas
  • Barlepel
  • 15 ml agavesiroop (optioneel, voor zoetheid)

Bereidingswijze:

Begin met het voorbereiden van het glas. Neem een glas naar keuze en wrijf de rand in met een partje grapefruit of limoen. Dip de rand vervolgens in een beetje zout, zodat er een zoutrandje ontstaat. Dit voegt een extra smaakdimensie toe aan de cocktail. Vul het glas met ijsblokjes. Voeg dan de tequila toe, en als laatste voeg je grapefruitsap en verse limoensap toe. (Als je de cocktail zoeter wilt maken, kun je ook de agavesiroop toevoegen). Roer alles voorzichtig door elkaar. Vul het glas verder aan met sodawater. Garneer de cocktail met een partje grapefruit of limoen op de rand van het glas. Serveer en Geniet!