Cocktail

Negroni

Deze cocktail is ontstaan in Italië in de vroege 20e eeuw. Het verhaal achter de oorsprong van de Negroni is dat het werd gecreëerd in Florence in 1919 door een man genaamd Count Camillo Negroni. Het is een klassieke, uit Italië afkomstige cocktail met een bitterzoete smaak.

Negroni

Voor 1 persoon

Ingrediënten:

Benodigdheden:

  • Mengglas
  • Cocktailglas
  • Barlepel
  • Sinaasappelschijf (voor garnering)

Bereidingswijze:

Vul een mengglas met ijsblokjes. Voeg dan gelijke delen Gin, Campari en rode Vermout toe aan het mengglas. Elk ingrediënt moet 30 ml zijn (gebruik hiervoor een jigger). Roer de ingrediënten ongeveer 20 seconden met een barlepel. Hierdoor wordt de cocktail goed gemengd en gekoeld. Pak een cocktailglas en plaats hier een zeefje op. Giet de Negroni erdoor om het ijs te filteren. Neem een stukje sinaasappelschil en knijp het boven het glas uit om de oliën vrij te geven. Veeg daarna de sinasappelschil over de rand van het glas om het aroma te verspreiden. Pak een sinasappel schijfje en plaats deze op de rand van het glas als garnering. Serveer je Negroni ! Geniet!

Gordon's gin
Vermouth
Campari

Klik op de foto’s om te bestellen