Cocktails

Mimosa


De oorsprong van de Mimosa-cocktail (de cocktail die zijn naam dankt aan mimosa-bloemen) is enigszins omstreden. Er zijn twee mogelijke landen van herkomst. Parijs in Frankrijk of Venetie in Italie.

Ongeacht de precieze oorsprong is de Mimosa inmiddels wereldwijd populair geworden en wordt hij vaak geserveerd bij brunches en speciale gelegenheden. Het is een eenvoudige maar heerlijke cocktail die champagne (of mousserende wijn) en vers geperst sinaasappelsap combineert.

Mimosa

Voor 1 persoon

Ingrediënten:

  • 100 ml champagne (of mousserende wijn)
  • 100 ml vers geperst sinaasappelsap

Benodigdheden:

  • Flûteglas
  • Barlepel

Bereidingswijze:

Begin met het persen van de verse sinaasappels. Je kunt ook voorverpakt sinaasappelsap gebruiken, maar vers geperst sap geeft de beste smaak. Neem een flûteglas of een wijnglas. Flûteglazen zijn traditioneel voor Mimosa’s vanwege hun elegante uitstraling, maar je kunt elk wijnglas gebruiken dat je bij de hand hebt. Giet de champagne en het verse sinaasappelsap in je glas. Roer de cocktail voorzichtig om de ingrediënten te mengen. Je kunt een lange, dunne barlepel gebruiken. Optioneel kun je de Mimosa garneren met een dun schijfje sinaasappel of een maraschino-kers op een cocktailprikker voor een extra decoratief tintje. Serveer de Mimosa onmiddellijk. De sprankelende wijn en het verse sinaasappelsap zorgen voor een verfrissende smaak.

Champagne
Klik op de foto om te bestellen