Cocktail

Mastiha Mojito

De Mastiha Mojito is geen traditionele cocktail zoals de klassieke Mojito, maar eerder een variatie die Mastiha (harslikeur van het Griekse eiland Chios) als ingrediënt gebruikt. Hoewel de exacte oorsprong van dus moeilijk vast te stellen is, kunnen we aannemen dat het ontstaan is in bars en restaurants waar Mastiha-likeur beschikbaar was.

Mastiha Mojito

Ingrediënten:

  • 60 ml witte rum
  • 30 ml Mastiha-likeur
  • 30 ml vers limoensap
  • 8-10 verse muntblaadjes
  • 1 theelepels rietsuiker (of naar smaak)
  • Bruiswater
  • Ijsblokjes

Benodigdheden:

  • Muddler
  • Extra muntblaadjes en een schijfje limoen voor de garnering

Bereidingswijze:

Doe de muntblaadjes en de rietsuiker in een glas en gebruik een muddler of een lepel om alles voorzichtig te pletten. Hierdoor komen de oliën en smaken van de munt vrij. Voeg daarna het verse limoensap toe en roer het mengsel kort om de suiker op te lossen. Dan zijn de witte rum en Mastiha-likeur aan de beurt, giet voorzichtig bij het mengsel en roer alles goed door. Vul het glas verder tot ongeveer 2/3 met ijsblokjes. Als laatste voeg je het bruiswater toe om het glas te vullen. Roer alles nog een keer voorzichtig door elkaar en garneer je Mastiha Mojito als laatste met extra muntblaadjes en een schijfje limoen. Serveer de cocktail direct. Geniet ervan!