Manhattan
De Manhattan-cocktail is een klassieke cocktail die zijn oorsprong vindt in de Verenigde Staten, met name in de stad New York. Eén veelvoorkomende theorie is dat de Manhattan in de late 19e eeuw is ontstaan in de bar van het Manhattan Club in New York City. De cocktail werd zo populair dat het snel bekendheid kreeg en zijn naam kreeg van de locatie waar het voor het eerst werd geserveerd, het Manhattan Club.
Voor 1 persoon
Ingrediënten:
- 60 ml Bourbon (of whisky)
- 30 ml rode Vermouth
- 2-3 scheutjes Angostura bitter
- IJsblokjes
- Kers (optioneel) voor garnering
Benodigdheden:
- Cocktailshaker
- Barlepel
- (Gekoeld) Cocktailglas
Bereidingswijze:
Vul de cocktailshaker met ijsblokjes. Voeg daar de bourbon, rode vermouth en angostura-bitters aan toe. Schud ongeveer 20 seconden om de ingrediënten goed te mengen en af te koelen. Pak je cocktailglas en giet daar de cocktail in. Voeg een kers toe als garnering. Geniet!