Cocktail

Limoncello Mojito

Op zoek naar een verfrissende zomercocktail met een Italiaanse twist? De Limoncello Mojito is de perfecte keuze. Deze cocktail combineert de klassieke smaken van een Mojito met de heldere, citroenachtige frisheid van Limoncello, een Italiaanse likeur. Ideaal voor zonnige dagen en feestelijke avonden, deze drank zal je zeker bekoren.

Limoncello Mojito

Voor 1 persoon

Ingrediënten:

Benodigdheden:

Bereidingswijze:

Schenk als eerste het limoensap in je longdrinkglas. Het limoensap vormt de basis van je cocktail en zorgt voor een frisse, zure kick. Voeg vervolgens de verse muntblaadjes toe aan het glas. De munt geeft de cocktail zijn kenmerkende verfrissende smaak. Schenk daarna Limoncello en witte rum in het glas. De Limoncello voegt een zoete, citroenachtige smaak toe, terwijl de rum de klassieke Mojito-essentie behoudt. Vul het glas tot de rand met crushed ice. Het ijs zorgt ervoor dat de cocktail heerlijk koud blijft en de smaken goed mengen. Roer de inhoud van het glas goed door, zodat alle ingrediënten zich vermengen en de smaken zich goed verspreiden. Vul het glas verder met sodawater voor een lichte bruis en extra verfrissing.

Garneer je Limoncello Mojito met een citroenschijfje en een muntblaadje bovenop. Dit zorgt niet alleen voor een mooie presentatie, maar versterkt ook de muntige geur bij elke slok.

Deze Limoncello Mojito is een perfecte combinatie van zoet, zuur en verfrissend. Het is een ideale keuze voor zomerse feestjes, barbecues of gewoon om te genieten tijdens een zonnige middag. Proost op de zomer met deze heerlijke cocktail!

limoncello

Klik op de foto’s om te bestellen

witte rum