Cocktail

Kir (Royale)

Een Kir Royale is een heerlijk aperitief dat een elegante draai geeft aan de klassieke Kir door champagne toe te voegen in plaats van droge witte wijn. Het is een klassieke Franse cocktail die zijn oorsprong heeft in de Bourgogne.

Kir

Ingrediënten voor de Kir

Kir Royale

Ingrediënten voor de Kir Royale

Benodigdheden:

Bereidingswijze:

Koel eerst de glazen.

Traditionele Kir: Neem een tulpvormig glas en giet de crème de cassis in het glas. (Als je het iets zoeter wilt, voeg dan iets meer crème de cassis toe, en als je van ijs houdt voeg dan een paar ijsblokjes toe) Giet vervolgens langzaam de droge witte wijn in het glas over de crème de cassis. Giet de wijn langzaam zodat de twee lagen zich niet te veel mengen en de Kir zijn kenmerkende kleur krijgt. Garneer met een schijfje citroen of een twist van citroenschil. Roer voorzichtig, maar grondig, om de ingrediënten te mengen zonder de laagjes volledig te verstoren. Serveer onmiddellijk.

Kir Royale: Neem een champagneglas. Giet 30 ml crème de cassis op de bodem van het glas. Je kunt de hoeveelheid aanpassen op basis van je voorkeur. Vul je glas verder met de champagne. Giet langzaam (over de achterkant van een barlepel) om te voorkomen dat het te veel gaat bruisen. Roer voorzichtig met een roerstaafje om de ingrediënten lichtjes te mengen. Daarna kun je een citroenschil of een framboos toevoegen als garnering. Serveer direct, zodat hij nog sprankelend en fris is.

creme-de-cassis
Prosecco
Champagne
Klik op de foto’s om te bestellen