Hugo
Hugo is een verfrissende en lichte cocktail die oorspronkelijk uit Zuid-Tirol komt. Daar creëerde een barman een alternatief voor spritz, zonder Aperol maar wel met een typische smaak uit Zuid-Tirol. Het wordt vaak geserveerd als aperitief en is perfect voor warme zomeravonden.
Voor 1 persoon
Ingrediënten:
- 150 ml Prosecco (Italiaanse mousserende wijn)
- 50 ml vlierbloesemsiroop
- Scheutje bruisend water
- 10-15 verse muntblaadjes
- 1 schijfje limoen of citroen
- IJsblokjes
Benodigdheden:
- Wijnglas
- Barlepel
Bereidingswijze:
Neem een groot wijnglas of een cocktailglas en vul het met ijsblokjes. Voeg de vlierbloesemsiroop toe aan het glas. Voeg de verse muntblaadjes toe. Je kunt ze voorzichtig kneuzen om de smaken vrij te geven. Munt geeft de Hugo cocktail die heerlijke frisse smaak. Knijp een schijfje limoen- of citroensap uit boven het glas en voeg het schijfje toe. Giet de prosecco langzaam in het glas. Zorg ervoor dat je voorzichtig giet (liefst via de barlepel) om te voorkomen dat de bubbels te snel verdwijnen. Als je de Hugo nog sprankelender wil maken, kun je ook nog een scheutje bruisend water toevoegen. Dit hangt af van je persoonlijke voorkeur. Roer voorzichtig de ingrediënten in het glas door elkaar om alles te mengen. Garneer de Hugo eventueel met een extra schijfje limoen, citroen of een takje verse munt. Serveer direct en geniet.