Hete Grog
Een hete grog werd vroeger vaak gedronken om griep te bestrijden. Je kunt het omschrijven als een soort thee met rum, citroen en nootmuskaat.

Voor 2 personen
Ingrediënten:
- 500 ml water
- 45 ml rum
- 6 kruidnagels
- 4 el honing
- 2 schijfjes sinaasappel
- 2 zakjes thee
- 1 citroen (alleen sap)
- 1 steranijs
- 1 kaneelstokje
Benodigdheden:
- Theeglazen
Bereidingswijze:
Breng het water aan de kook (liefst in een pannetje). Hang dan de theezakjes erin en laat dit trekken. Voeg het citroensap en de honing erbij. Proef even of het zoet genoeg is. Anders meer honing gebruiken. Prik de kruidnagels in de sinaasappelschijfjes (de schil), en doe dit met de steranijs en het kaneelstokje ook in het pannetje. Laat op laag vuur ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen. Haal je pan van het vuur en doe als laatste de rum erbij. Schenk het hete mengsel in twee theeglazen. Lekker warm opdrinken!