Griekse cocktails

griekse cocktails

Je hebt er zo lang naar uitgekeken. Vakantie. Heerlijk naar Griekenland.  Wandelen door smalle steegjes, de historische gebouwen bewonderen en bij gezellige tavernes naar binnen om te genieten van traditionele Griekse gerechten zoals souvlaki en moussaka. Je wordt betoverd door de adembenemende uitzichten over de azuurblauwe Egeïsche Zee, de witgekalkte huizen en de schilderachtige zonsondergangen. Je kunt ontspannen op de prachtige stranden, een duik nemen in het kristalheldere water en genieten van de zon. 's Avonds verken je het bruisende nachtleven waar je kunt dansen en drinken tot in de vroege uurtjes.

Wil jij dat heerlijke vakantiegevoel nog iets langer vast te houden kun je jezelf te trakteren op een aantal heerlijke, verfrissende Griekse cocktails, en de bijbehorende hapjes. Maar je kan je zelf natuurlijk ook de voorpret gunnen en deze cocktails gebruiken om in vakantie stemming te komen.

Topdrinks - Jouw online drankenspeciaalzaak

Hier zijn enkele bekende Griekse cocktails:

  1. Greek Mule: Een variant op de klassieke Moscow Mule, maar dan met een Grieks tintje. Meng in een glas met ijs Griekse ouzo, vers limoensap en gemberbier. Garneer met een schijfje limoen en een takje munt.
  2. Tsipouro Sour: Tsipouro is een sterke alcoholische drank die vergelijkbaar is met grappa. Maak een Tsipouro Sour door tsipouro te mengen met vers citroensap, suikersiroop en een eiwit. Schud het mengsel goed en serveer in een glas met ijs.
  3. Metaxa Sidecar: Metaxa is een Griekse brandy en een geweldige basis voor cocktails. Mix Metaxa met Cointreau en vers citroensap in een shaker met ijs. Schud krachtig en zeef het in een cocktailglas.
  4. Watermelon Martini: Griekenland staat bekend om zijn sappige watermeloenen. Blend verse watermeloen met wodka, limoensap en suikersiroop. Zeef de mix in een gekoeld martiniglas en garneer met een stukje watermeloen.
  5. Ouzo: Hoewel het technisch gezien geen cocktail is, is ouzo een populaire drank in Griekenland. Het is een sterke anijslikeur die meestal wordt geserveerd met ijs en een kleine hoeveelheid water. Het is een verfrissende en karakteristieke Griekse drank.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van heerlijke Griekse cocktails die je kunt proberen. Geniet van je drankjes, maar drink altijd met mate. Yamas!