Gin

Wat is Gin

Deze drank wordt gemaakt door het distilleren van pure neutrale alcohol en plantaardige ingrediënten (zoals kruiden, specerijen, vruchten en bloemen) om extra smaakaroma's toe te creëren. Jeneverbessen zijn echter een verplicht ingrediënt voor gin! Het geeft de drank zijn karakteristieke smaak.

De smaak van gin kan door de verschillende kruiden enorm variëren. Afhankelijk van de specifieke kruiden (zoals koriander, citrusvruchten, kardemom, kaneel, zoethout enz.) die worden gebruikt krijg je een uitgebreid scala van gin-variaties met diverse smaakprofielen, variërend van kruidig tot floraal.

Gin wordt vaak beschreven als een heldere geestrijke drank met een complexe smaak. De aanwezigheid van jeneverbessen zorgt voor een aardse en kruidige ondertoon, terwijl de andere toevoegingen, de smaak verder kunnen verrijken met nuances van kruiden, fruitigheid en bloemige tonen.

Topdrinks - Gin voor elke gelegenheid, 
snel en voordelig thuisbezorgd

De bekendste cocktails met Gin als basis zijn:

  • Gin-tonic: Dit is waarschijnlijk de meest iconische. Het is eenvoudig te maken door gin te mengen met tonicwater en te garneren met een schijfje limoen of citroen en ijsblokjes.
  • Gin Fizz: Dit is een verfrissende mix van gin, vers citroensap, suikersiroop en sodawater. Het wordt traditioneel in een hoog glas met ijs geserveerd
  • Gimlet: Een eenvoudige maar smaakvolle cocktail bestaande uit gin en limoensap. Het kan worden gezoet met een beetje suikersiroop.
  • Martini: James Bond's favoriete drankje is een klassieke cocktail gemaakt van gin en droge vermout, vaak gegarneerd met een olijf of een citroenschil. Er zijn verschillende varianten, waaronder de "gin martini" en de "vodka martini."
  • Negroni: Deze bittere cocktail is gemaakt van gelijke delen gin, campari en rode vermout, meestal geserveerd met een schijfje sinaasappel.
  • Tom Collins: Deze verfrissende cocktail bestaat uit gin, vers citroensap, suikersiroop en sodawater. Het wordt vaak geserveerd in een hoog glas met ijs.
  • Singapore Sling: Een tropische favoriet, gemaakt met gin, kersenlikeur, cointreau, benedictine, ananassap, limoensap en grenadine. Het wordt meestal gegarneerd met een schijfje ananas en een kers.
  • Aviation: Deze cocktail combineert gin met kersensiroop en citroensap, waardoor een licht en fruitig drankje ontstaat. Het wordt vaak geserveerd in een cocktailglas.
  • Bramble: Een verfrissende cocktail met gin, vers citroensap, suikersiroop en crème de mûre (bramenlikeur). Het wordt traditioneel geserveerd met crushed ice en een schijfje citroen.
  • Corpse Reviver: Deze cocktail is een mix van gin, cointreau, lillet Blanc en absint. Het staat bekend als een "opwekker" en wordt soms geserveerd als aperitief.

De uiteindelijke smaakervaring is dus sterk afhankelijk van de specifieke gin die je gebruikt en hoe het wordt gecombineerd in drankjes.