Franse cocktails

Franse Cocktails

Het was een warme zomerdag toen je aankwam in de schilderachtige Provence-regio van Frankrijk. Wat een prachtig Provençaals huisje met uitzicht op de glooiende heuvels en de Middellandse Zee in de verte. Het leek wel een stukje paradijs.

Elke ochtend begon onze dag met ontbijt op het terras, omringd door de geurige lavendel en het gezang van krekels. Daarna heerlijk op verkenningstocht door de kronkelende straatjes van de historische stadjes. Slenteren door de smalle straatjes die waren bekleed met bloeiende bougainvillea en kijken naar de oude stenen huizen met hun kleurrijke luiken.

Op warme middagen naar de kustplaatsjes, waar we genoten van de mediterrane keuken en ontspanden op de zonovergoten stranden. 's Avonds keerden we terug naar het dorp en dineerden we in gezellige restaurants, waar we heerlijke Provençaalse gerechten proefden en Franse cocktails dronken.

Onze vakantie in Frankrijk was geweldig, de schoonheid, de cultuur en het heerlijk eten. Maar het meest verrassend vonden wij de franse cocktails. Het zijn herinneringen die we voor altijd zullen koesteren.

Hier zijn enkele bekende Franse cocktails:

  1. Kir: Een eenvoudige maar klassieke cocktail gemaakt van witte wijn (meestal Bourgogne) en een vleugje crème de cassis (zwarte bessenlikeur). Het is verfrissend en perfect als aperitief.
  2. Kir Royale: Een luxere versie van de Kir, waarbij champagne wordt gebruikt in plaats van witte wijn, samen met crème de cassis.
  3. Mimosa: Een verfrissende brunchcocktail gemaakt van gelijke delen champagne en gekoelde vers geperste sinaasappelsap.
  4. French 75: Een cocktail die gin, champagne, citroensap en suiker combineert voor een sprankelende en verfrissende smaak.
  5. French Connection: Deze cocktail combineert cognac en amaretto en heeft een zachte, zoete smaak.
  6. Sidecar: Een heerlijke cocktail op basis van cognac, Cointreau (een sinaasappellikeur) en vers citroensap.
  7. Champs-Élysées: Deze cocktail bevat cognac, groene Chartreuse (een kruidenlikeur), verse citroensap en suikersiroop.
  8. Corpse Reviver #2: Hoewel deze cocktail oorspronkelijk uit Groot-Brittannië komt, is hij populair geworden in Frankrijk. Het bevat gin, Cointreau, Lillet Blanc (een Franse gearomatiseerde wijn) en absint.
  9. French Martini: Een moderne cocktail gemaakt van wodka, frambozenlikeur (bij voorkeur Chambord) en ananassap.

De Franse cocktailcultuur heeft veel te bieden, en deze lijst is slechts een voorproefje van de diverse smaken en stijlen die je in Franse bars en restaurants kunt ontdekken. A votre santé!