Champagne Punch
Champagne Punch kan worden gezien als een variatie op klassieke punch, waarbij champagne de basiswijn is. Deze dranken werden populair in de 19e eeuw en werden vaak geserveerd bij feestelijke gelegenheden en bijeenkomsten. Punch zelf is een drank die zijn oorsprong vindt in het Verenigd Koninkrijk in de 17e eeuw, maar het idee van het mengen van wijn of sterke drank met vruchtensappen en andere smaakstoffen is veel ouder.
Voor 4 tot 6 personen
Ingrediënten:
- 500 ml grapefruitsap
- 150 gr verse cranberries
- 1 fles Champagne
- 1 l bruisend water
- 3 kaneelstokjes
- 2 steranijs
- 2 grapefruits
- 2 verse vijgen
Benodigdheden:
- Grote schaal
- Glazen
Bereidingswijze:
Begin met het koelen van alle ingrediënten, inclusief de champagne, grapefruitsap en bruisend water.
Maak het fruit goed schoon. Snijd daarna de grapefruit in plakken en de vijgen in kwarten. Pak je schaal en giet daar voorzichtig de champagne, het bruisende water en het grapefruitsap in. Voeg dan het gesneden fruit, de kaneelstokken, de steranijs en de cranberries toe. Zet het even weg en laat rustig staan. Proef na 15 tot 30 minuten even hoe de smaak is. Roer alles goed door.
Voeg (eventueel) ijsblokjes toe om de punch lekker koel te houden.
Serveer de Champagne Punch en Geniet!