Cocktail,  Kerst

Candy Cane Cocktail

Een Candy Cane Cocktail is een feestelijke en zoete cocktail die perfect is voor de kerstperiode. Het is waarschijnlijk ontstaan vanuit de wens om een feestelijke en smakelijke cocktail te creëren die de kenmerkende smaak van pepermunt en het visuele element van een candy cane op een leuke en aantrekkelijke manier combineert. Het is in de loop der jaren populair geworden als een seizoensgebonden drankje voor kerstvieringen.

Candy cane cocktail

Voor 1 persoon

Ingrediënten:

Benodigdheden:

Bereidingswijze:

Vul de cocktailshaker met ijsblokjes. Doe hier de de vanille-wodka, pepermuntsiroop, witte chocoladelikeur en de slagroom toe aan de shaker. Plaats het deksel stevig op de shaker en schud krachtig gedurende ongeveer 10-15 seconden om alle ingrediënten goed te mengen en te koelen. Strain (zeef) de cocktail in je cocktailglas of een martini-glas. Steek een candy cane in de cocktail als garnering. De candy zal langzaam smelten en een heerlijke pepermuntsmaak aan de cocktail toevoegen. Serveer de Candy Cane Cocktail onmiddellijk en geniet van de feestelijke en zoete smaken.

Deze cocktail is perfect voor kerstfeesten en vakantiebijeenkomsten vanwege zijn seizoensgebonden smaken en aantrekkelijke presentatie. Drink met mate en deel de feestvreugde!

disaronno-velvet
Klik op de foto’s om te bestellen
Vanille wodka

*pepermuntsiroop kan worden gemaakt door pepermuntsnoepjes op te lossen in water