Cocktail

Bunny Mary

Een "Bunny Mary" is een variatie op de klassieke cocktail Bloody Mary, die speciaal is aangepast voor de paasperiode. Het is een hartige en pittige cocktail op basis van tomatensap en wodka, op smaak gebracht met kruiden en specerijen zoals selderijzout, citroensap, Tabasco en Worcestershiresaus.

Bunny-Mary

Voor 1 persoon

Ingrediënten:

  • 60 ml tomatensap
  • 45 ml wodka
  • 15 ml citroensap
  • Een snufje selderijzout
  • Selderijstengel en paashaas voor garnering

Benodigdheden:

  • Highball-glas
  • Tabasco of Worcestershiresaus (optioneel, naar smaak)

Bereidingswijze:

Begin met het vullen van een highball-glas met ijs. Dit zorgt niet alleen voor een verfrissende basis, maar houdt ook je drankje lekker koel terwijl je ervan geniet. Vervolgens voeg je tomatensap, wodka en citroensap rechtstreeks toe aan het glas. De combinatie van tomatensap en wodka vormt de klassieke basis van een Bloody Mary, terwijl het citroensap een verfrissende citruskick toevoegt. Om de smaken te versterken, voeg je een vleugje selderijzout toe en meng je alles voorzichtig door elkaar. Dit voegt een subtiele hartige smaak toe die perfect past bij de andere ingrediënten. Voor degenen die van wat extra pit houden, kunnen een paar druppels Tabasco en/of Worcestershiresaus toegevoegd worden. Dit voegt een pittige en complexe smaakdimensie toe aan de Bunny Mary, waardoor elke slok een avontuur wordt voor je smaakpapillen.

De finishing touch van deze feestelijke creatie? Een selderijstengel en een speelse paashaas op een prikker als garnering. Dit voegt niet alleen een vleugje speelsheid toe aan het drankje, maar maakt het ook visueel aantrekkelijk en perfect passend bij de paassfeer.

Serveer deze verrukkelijke creatie direct en geniet van je Bunny Mary. Cheers!

Wodka