• Cocktail

  Mai Tai

  De Mai Tai is een tropische een klassieke tropische rumcocktail waarvan wordt aangenomen dat deze is ontstaan ​​in Californië. Voor 1 persoon Ingrediënten: Benodigdheden: Bereidingswijze: Doe alle ingrediënten in een cocktailshaker. Schud goed door elkaar. Vul je glas voor de helft met crushed ijs en leg daar wat verse munt op. Giet dan de cocktail over het ijs. Decoreer met de sinaasappelschijfje. Serveer. Genieten maar!

 • Cocktail

  Bahama Mama

  De Bahama Mama is een kleurrijke en verfrissende rumcocktail die uit de Bahama’s komt. Niemand weet echter de echte geschiedenis ervan. Voor 1 persoon Ingrediënten: Benodigdheden: Bereidingswijze: Doe alle ingrediënten (behalve de grenadine) met wat ijsblokjes in een cocktailshaker . Schud even goed door elkaar en giet dan in een longdrinkglas. Voeg eventueel nog extra ijsblokjes toe. Giet de grenadine erbij. Decoreer met de cocktailkers en het sinaasappelschijfje. Serveer. Genieten maar! Tip! Een leuk kado voor Vaderdag is deze rumbox

 • Mocktail

  Spiced Ginger Mocktail

  Hier is het recept voor een heerlijke alcoholvrije Spiced Ginger. Ingrediënten: Benodigdheden: Bereidingswijze: Vul de cocktailshaker met ijs. Voeg daarna het gemberbier, limoensap, suikersiroop, granaatappelsiroop en de kaneel toe. Schud alles krachtig door elkaar. Vul een longdrinkglas met crushed ijs en giet de cocktail daar overheen. Garneer met muntblaadjes en schijfjes limoen. Klaar! Geniet ervan!

 • Cocktail

  Spiced Ginger Cocktail

  De Spiced Ginger Cocktail heeft een beetje pit. De rokerige smaken van Spiced rum gecombineerd met ginger ale zijn een welkome verrassing. Voor 2 personen Ingrediënten: Benodigdheden: Bereidingswijze: Vul je longdrinkglas met ijs, zodat je glas alvast kan koelen terwijl jij de cocktail maakt. Pers de limoenen in elk glas, voeg daarna rum en angostura bitter toe. Even roeren en dan je glas afvullen met ginger ale. Garneer met een stukje gember en/of limoen. Geniet.

 • Cocktail

  Pimm’s Cup

  De Pimm’s cup is de officiële cocktail van vele zomerevenementen in Engeland, waaronder de Chelsea Flower Show, de Henley Royal Regatta en de Royal Ascot. Al 50 jaar wordt de drank geassocieerd met Wimbledon.  Voor 1 persoon Ingrediënten: Benodigdheden: Bereidingswijze: Vul een longdrinkglas (of hurricane glas) met ijsblokjes. Voeg de schijfjes citroen en sinaasappel toe en roer even door. Schenk de Pimm’s over het ijs en de fruitschijfjes. Doe nu de muntblaadjes in het glas. Giet de lemon-lime soda over de ingrediënten en roer alles voorzichtig door elkaar. Serveer de Pimm’s Cup direct, eventueel gegarneerd met extra komkommerschijfjes, aardbeien en munt. Geniet!

 • Mocktail

  Sex (virgin) on the Beach

  De alcoholvrije tegenhanger van Sex on the Beach heeft een net zo een bijzondere naam: Virgin on the Beach. Voor 1 persoon Ingrediënten: Benodigdheden: Bereidingswijze: Vul het hurricane glas met ijs. Voeg met een barmaatje 45 ml perziksap toe. Daarna vul je het glas verder met sinaasappelsap. Even roeren en als laatste voeg je dan het cranberry sap toe. NIET meer roeren. Garneren met sinaasappel partje en rood cocktailkersje in het glas. Mooi rietje erbij. Genieten maar!

 • Cocktail

  Sex on the Beach

  Sex on the Beach is een cocktail die uit sinaasappelsap, cranberrysap en wodka bestaat. De perzik-likeur is voor de bijzonder fruitige tropische smaak. Voor 1 persoon Ingrediënten: Benodigdheden: Bereidingswijze: Doe alle ingrediënten met 3-4 ijsblokjes in een cocktailshaker . Schud even goed door elkaar en giet dan via een zeefje in een longdrinkglas. Voeg eventueel nog extra ijsblokjes toe. Decoreer met de cocktailkers en het sinaasappelschijfje. Serveer met een rietje.

 • Cocktail

  Old fashioned

  De Old Fashioned is een van de oudste cocktails op basis van bourbon. Voor 1persoon: Ingrediënten: Benodigdheden: Bereidingswijze: Pak een mixglas en doe daar de suikerklontjes in. Druppel hier de angostura bitterdruppels op. Stamp dan de suikerklontjes fijn. Voeg nu de whiskey toe. Meng alles goed met een barlepel. Pak je tumbler glas en doe daar het ijs in. Giet de old fashioned erbij. Knijp nu wat sinasappelschil uit (dit noemen we zest) boven de cocktail Garneer met een sinasappelschijfje of een mooi gesneden stukje sinasappelschil. Geniet.

 • Cocktail

  Bloody mary

  Een bloody mary is een gemixte drank, hoofdzakelijk bestaand uit tomatensap en wodka. Een extra luxe mix bevat ook citroensap Voor 1 persoon Ingrediënten: Benodigdheden: Bereidingswijze: Pak een longdrinkglas en vul dat met ijsblokjes. Voeg dan de Wodka toe. Daarna doe je tomatensap erbij tot het glas tot 90% gevuld is. Voeg nu worcestershire sauce (2-3 druppels) en tabasco (2-3 druppels) toe. Voeg daarna het citroensap toe. Even goed roeren en proeven of de smaak pittig genoeg is. Voeg tot slot zwarte peper toe on top. Garneren met selderij en een schijfje citroen . Geniet!

 • Cocktail

  Dirty Martini

  Geplette olijven geven de naam aan deze martini. Deze geplette olijven zijn de reden dat een Dirty Martini zo troebel is.  Voor 1 persoon Ingrediënten: Benodigdheden: Bereidingswijze: Doe de olijven in een mixglas en plet deze met een stamper, zodat er ongeveer 10 milliliter sap vrijkomt. Voeg de Vermouth en de Wodka toe. Roer dit met wat ijsblokjes en giet daarna door een zeef in een Martini glas. Garneer met 2 groene olijven aan een prikker. Geniet.