Benodigdheden

Een cocktailbar voor thuis kan minder uitgebreid zijn dan een professionele bar, maar dit zijn de meest essentiële benodigdheden die je nodig hebt om thuis cocktails te kunnen maken

Hier is een korte uitleg van elk van deze benodigdheden en war je ze voor kan gebruiken:

1. Cocktailshaker (mixbeker)cocktailshaker: De shaker is een essentieel hulpmiddel om ingrediënten te mengen, af te koelen en te verdunnen. Er zijn verschillende soorten shakers. Als je geen shaker nodig hebt kun je een Mixglas (Een groot glas dat om ingrediënten te mengen) gebruiken. Het wordt vaak gebruikt voor cocktails die niet geschud hoeven te worden.

 

2.IJstang Ice Tong (ijsklontjestang): Een barhulpmiddel dat wordt gebruikt om ijsblokjes uit een ijsbak of -emmer te pakken en in een cocktailglas of shaker te plaatsen.

 

 

3. Barspoon (barlepel):  Is een lange, dunne lepel die wordt gebruikt voor roeren, mengen en de gelaagdheid van ingrediënten in een cocktail. Het heeft meestal een gedraaide steel, wat handig kan zijn om ingrediënten voorzichtig te mengen zonder ze te schudden.

 

 

Stamper

4. Muddler (stamper): Heeft een platte onderkant, meestal gemaakt van hout of roestvrij staal. Het wordt gebruikt om ingrediënten zoals suiker, kruiden, fruit of bitters in de bodem van een glas te pletten om hun smaken vrij te geven.

 

 

 

 

Jigger

5. Jigger (maatbeker): Kenmerkend zijn de twee uiteinden, meestal een kleinere en een grotere kant. Het wordt gebruikt om de hoeveelheid sterke drank en mixers nauwkeurig te meten en toe te voegen aan je cocktail. Zo kun je de juiste verhoudingen behouden.

 

 

 

 

6. Cocktail strainers (zeefjes): Zijn ontworpen om ijsblokjes, fruitpulp en andere ongewenste deeltjes uit je cocktail te filteren wanneer je deze van de shaker of het mixglas naar het cocktailglas giet. Er zijn verschillende soorten zeefjes, waaronder een Hawthorne-strainer en een julep-strainer.

 

 

 

 

Schenktuitje7. Pour tout (schenk tuit): Dit is een kleine uitloop die op de hals van een fles wordt geplaatst om het schenken van sterke drank en mixers te vergemakkelijken. Het helpt bij een gelijkmatige en gecontroleerde gietstroom om nauwkeurige metingen te behouden.

 

 

 

 

Dunschiller 8. De peeler (dunsnijder): Een peeler of dunsnijder wordt gebruikt om dunne reepjes schil van citrusvruchten te snijden. Deze schillen worden vaak gebruikt als garnering voor cocktails of om een vleugje citrus aroma toe te voegen.

 

 

 

Met deze benodigdheden kun je een breed scala aan cocktails thuis maken en ze professioneel bereiden. Ze helpen je bij het meten, mengen, zeven en serveren van je drankjes.

 

 

Verkrijgbaar in Goud, Zilver en Zwart