Bellini
De Bellini-cocktail is vernoemd naar de beroemde Italiaanse schilder Giovanni Bellini en is ontstaan in Venetië, Italië. De cocktail werd voor het eerst gemaakt in de jaren 1930 of 1940 door Giuseppe Cipriani. Vandaag de dag is de Bellini een klassieke en geliefde cocktail over de hele wereld.

Voor 1 persoon
Ingrediënten:
- 40ml perzik puree (Ongeveer 1 perzik)
- 100 ml Prosecco
- Optioneel: suikersiroop
Benodigdheden:
- Blender of staafmixer
- Champagneglas of wijnglas
- Barlepel
Bereidingswijze:
Schil de perzik en verwijder de pit. Snijd de perzik in kleine stukjes en pureer. Pureer de perzik in een blender of gebruik een staafmixer om er een gladde puree van te maken. Als je de cocktail wat zoeter wilt maken, kun je suikersiroop toevoegen, en meng goed. Pak je champagneglas en doe daar de perzikpuree in. Vul het glas langzaam verder met de koude Prosecco. Giet voorzichtig zodat de bubbels behouden blijven. Roer daarna voorzichtig met een barlepel om de perzikpuree en de Prosecco te mengen. Serveer de Bellini-cocktail direct! Geniet!
Opmerking: Je kunt echter ook experimenteren met andere smaken vruchtenpuree, zoals aardbeien of mango, om verschillende variaties van deze cocktail te maken.