Cocktails

Baby Guinness Shot

In de wereld van cocktails en shotjes zijn er enkele iconen die hun stempel hebben gedrukt op de drankcultuur. Een van deze legendes is de Baby Guinness – een eerbetoon aan het beroemde stout bier uit Dublin, Ierland, dat al sinds 1759 de harten van bierliefhebbers verovert. Maar in plaats van een pint, wordt dit eerbetoon geserveerd in een klein, maar krachtig shotglas.

Baby Guiness

Voor 1 persoon

Ingrediënten:

Benodigdheden:

Bereidingswijze:

Begin met het vullen van het shotglas met de Kahlua likeur, een heerlijke koffielikeur met een rijke, zoete smaak. Schenk het shotglas ongeveer driekwart vol zijn met deze donkere, smaakvolle drank. Neem vervolgens de Baileys, een romige en zijdezachte Ierse roomlikeur, en schenk deze voorzichtig over de achterkant van je barlepel in het shotglas. Dit zorgt ervoor dat de Baileys bovenop de Kahlua blijft drijven, waardoor het effect ontstaat van een ‘guinness’.

En daar is hij – de Baby Guinness, een verbluffend en smaakvol eerbetoon aan het originele stout bier uit Dublin. Geniet van de combinatie van zoete koffietonen van de Kahlua met de romige textuur van de Baileys, en laat je smaakpapillen verwennen door dit kleine, maar verrukkelijke shotje.

baileys
Klik op de foto’s om te bestellen
Kahlua