B-52
Een B-52 is een gelaagde cocktail die bestaat uit een koffielikeur, Baileys en triple sec (van 38% of hoger) op basis van sinaasappelschillen bijvoorbeeld Grand Marnier of Cointreau.
Ingrediënten:
- 15 ml Koffielikeur (Kahlua of Tia Maria)
- 15 ml Bailey’s Ierse Crème
- 15 ml Sinaasappellikeur (Grand Marnier of Cointreau)
Benodigdheden:
- Lepel
- Borrelglas
Bereidingswijze:
Pak het borrelglas en doe daar eerst de Tia Maria in. Dan schenk je daar (over de bolle kant van je lepel) heel voorzichtig de Bailey’s Original bij. Zorg ervoor dat de likeuren mooi op elkaar liggen en niet te veel in elkaar vloeien. Als laatste voeg je daar op dezelfde manier aan toe.
Tip:
Vlammend B-52 Schot
Als je eenmaal hebt geleerd hoe je een B-52 kunt maken, breng het dan naar een hoger niveau. Door net een klein beetje overproof rum bovenop het originele drankje toe te voegen, kun je gemakkelijk een vlammende B-52 maken.
Doe er een (stevig) rietje in, haal diep adem en drink snel op.
Variaties: B-53 en B-54
Ingredienten voor B-53
- 15 ml Koffielikeur (Kahlua of Tia Maria)
- 15 ml Bailey’s Ierse Crème
- 15 ml Wodka
Ingredienten voor B-54
- 15 ml Amaretto
- 15 ml Koffielikeur (Kahlua of Tia Maria)
- 15 ml Bailey’s Ierse Crème