Cocktail,  Kerst

Apple Cider Mimosa

De exacte oorsprong van de Apple Cider Mimosa is moeilijk vast te stellen, maar het is waarschijnlijk ontstaan als een variatie op de klassieke mimosa-cocktail. De mimosa zelf, gemaakt van gelijke delen champagne en vers sinaasappelsap, is een populaire brunchcocktail die in de vroege 20e eeuw in Frankrijk is ontstaan.

De Apple Cider Mimosa is een seizoensgebonden variant die ontzettend populair is.

appel cider mimosa

Voor 1 persoon

Ingrediënten:

  • Champagne (of Prosecco)
  • Appelcider
  • Poedersuiker
  • Kaneel

Benodigdheden:

  • Champagneglas (flute)
  • Dun schijfje rode appel

Bereidingswijze:

Begin met het maken van het suiker-kaneelrandje voor je flutes. Meng een eetlepel poedersuiker met een eetlepel kaneel op een bordje. Zorg ervoor dat de twee ingrediënten goed gemengd zijn. Zet een ander bordje klaar met wat water.

Pak een champagne flute en houd deze ondersteboven vast. Dip voorzichtig de rand van het glas in het water en zorg ervoor dat het hele randje vochtig is. Nu komt het leuke gedeelte: dip de vochtige rand van het glas in het suiker-kaneel mengsel. Doe dit voorzichtig en zorg ervoor dat het een fijn, gelijkmatig randje wordt. Dit voegt niet alleen een heerlijke smaak toe, maar geeft ook een feestelijke uitstraling aan je cocktail.

Schenk nu – zonder het suiker-kaneelrandje te beschadigen – het glas voor ongeveer 1/3 vol met appelcider. Vul vervolgens het glas verder met champagne of prosecco. Let op dat je het glas niet te vol schenkt, zodat er nog genoeg ruimte is voor de bubbels.

Optioneel: voeg een schijfje appel of een kaneelstokje toe als garnituur voor een extra feestelijke touch.

Serveer je sprankelende Appelcider Mimosa direct en geniet van de verfrissende smaken en de feestelijke sfeer die het met zich meebrengt.

Deze heerlijke cocktail is perfect voor elk feestelijk evenement, van een gezellige brunch tot een chique avondfeest. Proost op mooie momenten en geniet van elke verfrissende slok van deze sprankelende traktatie! Cheers! 🥂

Prosecco
Klik op de foto om te bestellen