Apple Cider Mimosa
De exacte oorsprong van de Apple Cider Mimosa is moeilijk vast te stellen, maar het is waarschijnlijk ontstaan als een variatie op de klassieke mimosa-cocktail. De mimosa zelf, gemaakt van gelijke delen champagne en vers sinaasappelsap, is een populaire brunchcocktail die in de vroege 20e eeuw in Frankrijk is ontstaan.
De Apple Cider Mimosa is een seizoensgebonden variant die ontzettend populair is.

Voor 1 persoon
Ingrediënten:
- Champagne (of Prosecco)
- Appelcider
- Poedersuiker
- Kaneel
Benodigdheden:
- Flute
- Dun schijfje rode appel
Bereidingswijze:
Meng een een eetlepel poedersuiker met een eetlepel kaneel op een bordje. Zet daarnaast ook een bordje met wat water klaar. Pak de flute ondersteboven vast, en dip de rand voorzichtig in het water. Vervolgens in het suiker-kaneel mengsel. Doe dit wel voorzichtig, want het moet een heel fijn randje worden. Schenk nu – zonder het randje te beschadigen – het glas voor 1/3 vol met de appelcider. Vul het glas verder met Champagne (of Prosecco).
Garneer met een schijfje appel op de rand!