Cocktail

Aperol Spritz

De Aperol Spritz is ontstaan in Noord-Italië, met name in de regio Veneto. Het is een populaire aperitief cocktail die zijn oorsprong heeft in de jaren 1950. In de afgelopen decennia is de Aperol Spritz steeds bekender en geliefder geworden, zowel in Italië als internationaal. Het is uitgegroeid tot een iconische zomercocktail en een populaire keuze als aperitief,

Aperol-Spritz

Voor 1 persoon

Ingrediënten:

Benodigdheden:

  • IJsblokjes
  • Barlepel
  • Tumblerglas
  • Schijfje sinasappel (garnering)

Bereidingswijze:

Vul een tumblerglas met wat ijsblokjes. Giet daar de Prosecco en de Aperol bij. Roer voorzichtig de ingrediënten in het glas door elkaar met een lepel. Voeg dan een scheutje bruiswater toe voor de bubbels. Garneer met een schijfje sinaasappel. Geniet ervan!

Zelf maken is het lekkerste, maar wil je kant en klare Aperol Spritz kijk dan hier:

aperol spritz kant en klaar