Aperol Spritz
De Aperol Spritz is een populaire Italiaanse aperitief cocktail die oorspronkelijk uit Noord-Italië, met name uit de regio Veneto, komt. Het werd voor het eerst gemaakt in de jaren 1950 en heeft sindsdien wereldwijde populariteit gewonnen vanwege zijn verfrissende en lichte smaak. Het wordt vaak gedronken als aperitief, vooral in de zomer.
Voor 1 persoon
Ingrediënten:
- 90 ml Prosecco (een Italiaanse mousserende witte wijn)
- 60 ml Aperol
- Een scheutje sodawater
- Een schijfje sinaasappel (ter decoratie)
- Een groene olijf (ter decoratie)
Benodigdheden:
- IJsblokjes
- Barlepel
- Groot glas
Bereidingswijze:
Vul een tumblerglas met wat ijsblokjes. Giet daar de Prosecco en de Aperol bij. Roer voorzichtig de ingrediënten in het glas door elkaar met een lepel. Voeg dan een scheutje bruiswater toe voor de bubbels. Garneer met een schijfje sinaasappel. Geniet ervan!
Vul een groot wijnglas of een ballonglas met ijsblokjes. Giet dan de Aperol over de ijsblokjes in het glas. Voeg vervolgens de Prosecco voorzichtig toe aan het glas. (Je kunt de verhouding Aperol tot Prosecco naar smaak aanpassen, afhankelijk van hoe zoet of bitter je de cocktail wilt hebben) Schenk er dan een scheutje sodawater toe om de cocktail een beetje bruisend te maken. Roer voorzichtig de ingrediënten in het glas door elkaar met de barlepel. Garneer je Aperol Spritz met een schijfje sinaasappel en een groene olijf op een prikker. Serveer je cocktail direct.
De Aperol Spritz heeft een aangename balans tussen zoet en bitter, en de sinaasappelsmaak van de Aperol geeft het een zomers karakter. Het is een geweldige keuze voor een ontspannen aperitief, vooral als je van lichte en verfrissende cocktails houdt.