Amaretto Sour
De Amaretto Sour ontstond waarschijnlijk ergens in de VS in de jaren 70, toen Italiaanse likeuren langzaam populairder werden in Amerika. In die tijd was het gebruikelijk om zure mixen in bars te verstrekken. Meestal werd een whisky sour besteld, totdat een barman op het idee kwam om whisky te vervangen door amaretto.

Voor 1 persoon
Ingrediënten:
- 50 ml Amaretto
- 30 ml vers citroensap
- 1 el. suikersiroop
- 1 eiwit
- IJsblokjes
- Schijfje citroen (ter garnering)
- Maraschinokers (ter garnering)
Benodigdheden:
- Cocktailshaker
- Barmaatje
- Whiskeyglas
Bereidingswijze:
Begin met het scheiden van het eiwit van het eigeel van een rauw ei. Vang het eiwit op in een schaaltje of kommetje. Vul de cocktailshaker met ijsblokjes. Voeg daar de Amaretto-likeur, het verse citroensap, de suikersiroop en het eiwit aan toe. Plaats het deksel stevig op de shaker en schud stevig om de ingrediënten goed te mengen en de cocktail te koelen Schud tot er een frostlaagje ontstaat. Vul je whiskeyglas met ijsblokjes. Schenk de inhoud van de cocktailshaker in het glas. Garneer je Amaretto Sour met een schijfje citroen en de kers. Roer eventueel voorzichtig met een roerstaafje om de smaken te mengen. Cheers!
Nu voor slechts € 19,95 per liter! Klik op de foto om te bestellen